İsrailin nüfuzlu Ben-Gurion universitetinin tibb mütəxəssisləri Azərbaycan Tibb Universitetində qonaq olublar.

24.06.2016

Xarici professorlar ATU-nun Tədris Cərrahiyyə Klinikasını gəziblər, burada tələbələr və xəstələr üçün yaradılan şəraitlə yaxından tanış olublar. Klinikada faəliyyət göstərən bacarıq otaqları haqqında da qonaqlara məlumat verildi.
İsraildən olan qonaqların həmçinin Azərbaycan Tibb Universitetinin rəhbərliyi ilə də görüşü baş tutub. Tanışlıq xarakterli görüşdə qarşılıqlı əməkdaşlıq məsələləri, təhsil-tədris planında dəyişikliklə sahəsində təcrübə ilə bağlı müzakirələr aparılıb.
Ben-Gurion Universitetinin Tibb elmləri fakültəsinin rəhbəri, kardiologiya üzrə professor Amos Katz təmsil etdiyi institutun fəaliyyəti, İsraildə tibb təhsili sisteminin quruluşu haqqında məlumat verib.
ATU rektoru, professor Gəray Gəraybəyli İsrail və Azərbaycan tibb təhsili sistemləri arasındakı oxşarlıqlardan danışıb. Azərbaycanda tibb sahəsində ali təhsilin strukturu haqqında məlumat verən rektor qeyd edib ki, rəhbərlik etdiyi universitet xarici əlaqələrin daha da gücləndirilməsi, tələbə və rezidentlərin mübadiləsinin daha da genişləndirilməsində maraqlıdır.
Professor Gəray Gəraybəyli ATU-da mövcud rezidentura sistemi haqqında məlumat verərək bildirib ki, əsas diqqət rezidentlərin praktiki biliklərinin artırılmasına yönəldilir: “İndiyədək Azərbaycan Tibb Universitetlərinin tələbə və rezidentləri bir sıra xarici ölkələrdə müxtəlif proqramlar üzrə təhsil alıblar, işləyiblər. Lakin bu əlaqələrin daha da genişləndirilməsinə, təcrübə mübadiləsini artırılmasına ehtiyac var”. G.Gəraybəyli bəzi sahələrdə tibb təhsilinə daha modern yanaşma tələb olunduğunu da deyib.
Qeyd edək ki, israilli qonaqlar ATU-nun Stomatoloji, Tədris Terapevtik və Onkoloji Klinikaları ilə tanış olacaq, anatomiya muzeylərini gəzəcəklər.
Qeyd edək ki, Azərbaycanda səfərdə olan nümayəndə heyətinin tərkibində dr. Davıdoviç, dr. Aleks Geffer daxildir. Görüşdə ATU-nun xarici əlaqələr üzrə prorektoru Rəhimə Qabulova, ATU-nun beynəlxalq əlaqələr üzrə şöbə müdiri Nadir Zeynalov iştirak edirdilər.